چرا گاهی اینترنت داریم اما هیچ سايتی باز نمی‌شود؟

ساخت وبلاگ
در این مقاله آموزشی سعی داریم یكی از مشکلات کاربران در استفاده از اینترنت و مراحل رفع مشکل عدم اتصال به اینترنت آن را به‌صورت گام‌به‌گام به شما كاربران گرامی آموزش دهیم.
برای بیشتر کاربران اینترنت و کارشناسان پشتیبانی شبکه ممكن است پیش‌آمده باشد که در سیستم خود یا یکی از سیستم‌های سازمان درحالی كه اینترنت آن متصل است و از طرق Pingg اطمینان دارید كه ارتباط سیستم شما و شبكه اینترنت برقرار است، برای باز كردن صفحات وب و استفاده از اینترنت با مشکل مواجه شده باشید.
کارهایی که برای عیب‌یابی یا به‌اصطلاح Troubleshooting این‌گونه مشكلات انجام می‌دهیم به ترتیب زیر است:
۱- ابتدا باید چراغ‌های مودم خود را چک كنیم. چراغ پاور و DSL باید به‌صورت ثابت روشن (سبز رنگ) و چراغ اینترنت به‌صورت چشمک زن و یا ثابت روشن و سبز رنگ باشد.

۲- از وصل بودن کابل شبکه به سیستم خود اطمینان حاصل نماییم. کنار کابل شبکه معمولا دارای چراغهایی است که در صورت اتصال در حالت چشمک زن و معمولا به رنگ سبز قرار دارد. درک نار ایکون ساعت در پایین سمت راست در ویندوز نیز نباید روی ایکون شبکه علامت ضربدر قرمز مشاهده کنید.
 
۳- در منوی RUN عبارت ncpa.cpl را تایپ کرده و در این محیط کارت شبکه خود را كه اگر كابلی باشد معمولاً با نام Local area Connection و اگر وایرلس باشد با نام Wireless Network Connection چک و از Enable یا فعال بودن آن اطمینان حاصل نماییم.۴- از کارت شبکه خود Properties گرفته، به قسمت Status و بعد قسمت Detail رفته و از این‌که کارت شبکه ما به‌درستی از DHCP Server موجود در شبکه IP گرفته باشد اطمینان حاصل نماییم. چنانچه کلاینت ما نتوانسته باشد با DHCP Server موجود در شبکه ارتباط برقرار کند توسط سیستم‌عامل خود یک IP آدرس از رنج APIPA یا (Automatic private Internet Protocol Addressing) مانند ۱۶۹٫۲۵۴٫X.X می‌گیرد که در این حالت قادر به برقراری ارتباط با شبکه داخلی و اینترنت نخواهد بود.
 [عکس: dp3-min.JPG][عکس: dp4-min.JPG]

۵- ابتدا دسترسی سیستم به DNS Server و Gateway را بررسی می‌کنیم برای این كار باید آدرس این دو مقدار را كه در مرحله قبل و در تصویر می‌توانید با نام IP V4 DNS Server, IP V4 Default Gateway ‌بینید پینگ كنیم. در مثال بالا آدرس‌های ۱۹۲٫۱۶۸٫۲۰۰٫۱۰ – ۱۹۲٫۱۶۸٫۲۰۰٫۱ را باید پینگ داشته باشیم یعنی پاسخ reply از این دو آدرس دریافت كنیم. اگر پاسخ دیگری دریافت كردیم شبكه داخلی و ارتباط ما با مودم اشكال دارد.۶- حال در این مرحله دسترسی سیستم به محیط اینترنت را تست می‌کنیم برای این كار در منوی Run عبارت cmd را تایپ کرده و در محیط دستوری Command Prompt دستور Ping 8.8.8.8 و یا Ping 4.2.2.4 را تایپ کرده و اینتر می‌زنیم و منتظر پاسخ می‌مانیم.
اگر پینگ گیتوی را داشتیم و عبارت destination net unreachable و یا Request time out درخط‌های متوالی ظاهر شد (وصل بودن كابل‌های مودم و بوق داشتن خط تلفن متصل به آن را چك می‌کنیم) به احتمال زیاد مشکل می‌تواند از مخابرات یا شرکت تأمین‌کننده اینترنت باشد.
 [عکس: dp5%20%282%29-min.jpg]
اگر عبارت general failure در خط‌های متوالی ظاهر شد به احتمال زیاد مشکل از درایور کارت شبکه و یا تنظیمات گیت وی در کارت شبکه می‌باشد.
[عکس: dp6-min.JPG]
اگر عبارت Reply به همراه time و TTL ظاهر شد به این معناست که کلاینت ما اینترنت دارد.
[عکس: dp7-min.JPG]

گاهی اوقات پیش‌آمده است که با وجود داشتن اینترنت (پاسخ Reply گرفتن از دستورPing 4.2.2.4 ) سیستم ما قادر به باز کردن وب‌سایت نیست. در این مواقع می‌گوییم سیستم اینترنت دارد ولی وب ندارد. در‌‌واقع DNS مانند مركز تلفنی ۱۱۸ كه با دادن اسم شماره تلفن مورد نظر به ما داده می‌شود عمل كرده و با دادن اسم سایت و ركورد‌‌‌‌های مورد درخواست IP مورد نظر به ما برگردانده شده و اگر در DNS مشكلی باشد این برگرداندن اسم به IP دچار اختلال شده و ما در رسیدن به مقصد كه همان وبسایت است مشكل خواهیم داشت. حال برای رفع این مشکل عدم اتصال به اینترنت که در بیشتر موارد به دلیل اختلالات موجود در DNS است مراحل زیر را انجام می‌دهیم:۱- پاک کردن کش DNS Client:در محیط دستوری CMD دستور Ipconfig /flushdns را می‌زنیم تا حافظه و تاریخچه سؤالات دی ان اسی گذشته از بین برود.

[عکس: dp8-min.JPG]

 ۲- پاک کردن حافظه مرورگر (Cache)مرورگر کروم:

[عکس: dp9-min.JPG]

۳- پاک کردن حافظه موقت DNS Server:درصورت برطرف نشدن مشکل، حافظه موقت DNS Server موجود در شبکه خود را در کنسول مدیریتی DNS (که با دستور dnsmgmt.msc باز میشود) پاک میکنیم.

[عکس: dp11-min.JPG]

۴- تغییر آدرس DNS Server:چنانچه با انجام دادن مراحل فوق همچنان سیستم ما قادر به باز کردن سایت‌ها نبود و DNS Server ما قادر به انجام پروسه Name Resolution نبود، می‌توان به‌طور موقت یکی از IP آدرس‌های DNS Server های Public مثل ۸٫۸٫۸٫۸ و یا ۴٫۲٫۲٫۴ را روی کارت شبکه خود تنظیم كنیم.۵- استفاده از نرم افزارهای کمکی:درنهایت درصورت برطرف نشدن مشکل از نرم‌افزارهای جانبی مثل DNS Jumper استفاده می‌کنیم.
نرم‌افزار DNS Jumper را دانلود و نصب می‌کنیم.
نحوه کار این نرم‌افزار به‌صورت زیر است:
کارت شبکه مورد نظر خود را انتخاب کرده و سپس با کلیک روی گزینه Fastest DNS، نرم‌افزار تمامی DNS سرورهای موجود را چک و درنهایت DNS Server را که به ما نزدیک‌تر است و در مدت زمان کمتری به ما پاسخ داده است، انتخاب كرده و به ما نمایش می‌دهد و درنهایت درصورت درخواست کاربر با انتخاب گزینه Apply DNS Server، آدرس DNS سرور را روی کارت شبکه ما Set می‌کند.

[عکس: dp12-min.JPG][عکس: dp14-min.JPG]
از طریق این برنامه بهترین DNS سرور در منطقه ما شناسایی‌ شده و سریع‌ترین آن‌ها روی كارت شبكه ما تنظیم خواهد شد.اگر همچنان مشكل دارید با پشتیبان ارائه ‌دهنده سرویس اینترنت خود تماس گرفته و آدرس DNS سرورهای آن‌ها را سؤال كرده و روی كارت شبكه خود تنظیم كنید. معمولاً هر شركت اینترنتی بزرگ سرورهای مختص خود را راه اندای می‌کند تا در سرعت پاسخگویی به مشتری بهتر عمل كرده و همچنین ترافیك مصرفی خود را نیز كاهش دهد و از بروز مشكلات DNS ای در سرورهای بین‌المللی جلوگیری می‌کند. منبع: مقالات خدمات شبکه رادین پارس

 

هنگامی که خدا انسان را اندازه می گیرد متر را دور

. . .

مطالب مفید نت...
ما را در سایت مطالب مفید نت دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار blogiham بازدید : 228 تاريخ : پنجشنبه 19 اسفند 1395 ساعت: 19:03