نحوه انتخاب رشته کارشناسی ارشد

ساخت وبلاگ
 

انتخاب رشته کارشناسی ارشد برای کسانی که این مرحله را با موفقیت گذرانده اند تجربه ای مشابه است اما نکات متفاوتی نیز در این میان وجود دارد که پذیرفته شدگان باید به آن ها توجه کنند. شما الان در موقعیت انتخاب رشته قرار دارید پس به مراحل گذشته و کنکور فکر نکنید و تمرکز خود را روی انتخاب رشته بگذارید.

تصمیم خود را بگیرید:

می خواهید امسال وارد کارشناسی ارشد شوید یا اینکه یک سال دیگر هم پشت کنکور بمانید. تصمیم خودتان را قاطع و با واقع بینی بگیرید. بسیاری از داوطلبان با مشاهده رتبه ی خود تصمیم به دوباره کنکور دادن می گیرند. اما توجه کنید که فقط تعداد کمی از این افراد در سال بعد نتیجه ای بهتر کسب می کنند پس واقع بین باشید. توجه کنید که یک سال پشت کنکور ماندن ، یک سال از عمر شما خواهد بود پس تنها اگر فکر می کنید این پشت کنکور بودن برای شما سودمند تر است یک سال دیگر هم منتظر بمانید. توجه کنید این تصمیم قابل برگشت نیست چون در صورت قبولی شما در دوره های روزانه شما نمی توانید انصراف بدهید و در صورت عدم ثبت نام یک سال از کنکور محروم خواهید شد.

دانشگاه، شهر یا رشته:

مشخص کنید که کدام یک از این موارد برای شما بیشتر اهمیت دارد؟ اگر می خواهید حتما در شهر خاصی یا در گرایش خاصی قبول شوید این موارد را لحاظ کنید اگر هم برای شما دانشگاه اهمیت یالاتری دارد نوع انتخابتان را دانشگاه محور کنید در این صورت شما می توانید همه گرایش های دانشگاه مورد علاقه تان را انتخاب کنید.

از رتبه نا امید نشوید:

اگر رتبه ی خوبی کسب نکرده اید از قبولی نا امید نشوید. برخی از داوطلبان با جمع زدن سهمیه ها و مقایسه با رتبه ی خود نا امید می شوند و احتمال قبولی خود را رد می کنند اما باید توجه کنید که این طرز جمع زدن با توجه به علایق شما بوده است و داوطلبان دیگر علایقی شبیه به شما ندارند و همچنین باید این نکته را مد نظر قرار دهید که ظرفیت نوشته شده در دفترچه در بسیاری از موارد با ظرفیت واقعی دانشگاه ها متفاوت است! ، پس نا امید نشوید و با رعایت موارد زیر انتخاب رشته کنید.

نحوه گزینش سازمان سنجش:

در پذیرش شما در کد رشته های انتخابی فرقی بین انتخاب اول یا آخر شما وجود ندارد به این معنی که نرم افزار سازمان سنجش از ابتدا شروع به خواندن انتخاب های شما می کند و چنانچه در یکی از انتخاب های شما جای خالی در صندلی دانشگاه وجود داشته باشد شما در این کد رشته انتخاب خواهید شد و تا زمانی که همه ی انتخاب های شما بررسی نشده باشد نرم افزار سراغ نفر بعد از شما از نظر رتبه نخواهد رفت.

ملاک علاقه است:

با توجه به نحوه گزینش سازمان سنجش که در بالا عنوان شد تنها ملاک پذیرش دانشجو کد رشته هایی است که وی به ترتیب علاقه در انتخاب های خود قرار داده است. پس در انتخاب رشته توجه کنید که انتخاب هایتان براساس میزان علاقه مندی شما باشد.

منظور از علاقه چیست:

ساده بگویم شما 100 انتخاب در پیش دارید پس در طول این انتخاب ها دائما از خود بپرسید که اگر در انتخاب اولم قبول شوم بیشتر خوشحال خواهم شد یا در انتخاب دومم و این سوال را در طی 100 انتخاب پیوسته از خود بپرسید. اگر پاسخ در هر 100 انتخاب مثبت باشد شما انتخابتان را بدرستی انجام داده اید و دیگر نباید نگرانی از بابت انتخاب هایتان داشته باشید.

انتخاب های خود را براساس این سه وضعیت بچینید. در واقع توجه کنید که در ابتدای انتخاب هایتان قدری با خوش بینی انتخاب کنید و رتبه ی خود را دست بالا گرفته و اقدام به انتخاب کد رشته ها کنید. فایده ی این نوع انتخاب این است که شما شانس خود را برای پذیرش در رشته های بهتر امتحان کرده اید و در عین حال چیزی از دست نداده اید. در ضمن پس از قبولی هم حسرت نخواهید خورد که کاش قدری با دست بالا انتخاب رشته می کردم. بسیاری از پذیرفته شدگان بعد از این که متوجه شده اند افرادی با رتبه ی بدتر از آن ها در دانشگاه بهتری قبول شده اند پشیمان شده اند اما شما حالا این امکان را دارید که با مشاوره درست و انتخاب رشته مناسب دچار این حسرت نشوید. نگران تعداد انتخاب ها نباشید شما 100 اتخاب دارید که می توانید شانس خود را در انتخاب های بعدی هم امتحان کنید.

انتخاب های میانی خود را قدری با واقع بینی انجام دهید. در این انتخاب هایتان بسیار مراقبت کنید چون احتمال قبولی شما در این انتخاب ها بیشتر است. سر در گم نشوید و با آرامش و سر فرصت انتخاب کنید. انتخاب های میانی شما باید تعداد بیشتری باشد و حدود 50 درصد انتخاب هایتان را منطقی انجام دهید.

چند انتخاب آخر را برای اطمینان از قبولی انجام دهید در این انتخاب ها فرض کنید همه شرایط دست به دست هم داده اند تا شما در انتخاب هایقبلی قبول نشوید پس انتخاب های آخریتان را با بد بینی نسبت به قبولی خود انجام دهید.

تا جایی که ممکن است انتخاب ها را پر کنید و هر 100 اتخاب را انجام دهید.

[عکس: %D9%85%D8%B4%D8%A7%D9%88%D8%B1%D9%87-%D8...%D8%AF.jpg]

جهش نکنید:

در هر کدام از سری انتخاب های بالا مراقب باشید که یکدفعه جهش نکنید و آهسته آهسته پا به مرحله ی بعدی بگذارید. برخی از داوطلبان بعد از چند انتخاب رویایی انتخاب های خودشان را به شدت دست پایین می آورند و خود را از امکان قبولی در موقعیت های بهتر محروم می کنند.

از دانشگاه ها با خبر باشید:

قبل از انتخاب رشته از نوع دانشگاه ( روزانه، شبانه، خودگردان، غیرانتفاعی، مجازی و… ) آگاهی پیدا کنید و مبلغ شهریه های هر یک از این دوره ها را بدانید. همچنین از محل دانشگاه و اعتبار مدرک تحصیلی و وضعیت خوابگاه ها و هر مسئله دیگری که ممکن است برای شما اهمیت داشته باشد مطمئن شوید.

انتخاب گرایش:

طبق نظر کارشناسان مشاوره انتخاب رشته کارشناسی ارشد شما قرار است تخصصی تر با مسائل برخورد کنید و دروس تخصصی را بگذرانید پس از گرایش ها مطلع شوید و نگاهی هم به دروسی که باید بگذرانید بیاندازید. به علاوه احتمال قبولی شما هم در گرایش های مختلف متفاوت است پس با نگاه کردن به تراز و رتبه در گرایش های مختلف در کارنامه از امکان قبولی خود در هر یک از گرایش ها بیشتر آگاه شوید.

بازار کار:

از وضعیت بازار کار و حوزه های کاری رشته و گرایش خود آگاهی پیدا کنید و تصمیم خود را بگیرید، چون شما هم به احتمال زیاد در یکی از این حوزه ها باید مشغول شوید، پس علاقه کاری خود را پیدا کنید و متناسب با آن انتخاب رشته کنید.

مطالب مفید نت...
ما را در سایت مطالب مفید نت دنبال می کنید

برچسب : نحوه انتخاب رشته کارشناسی ارشد,نحوه انتخاب رشته کارشناسی ارشد 95,نحوه انتخاب رشته کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد,نحوه انتخاب رشته کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد 93,نحوه انتخاب رشته کارشناسی ارشد 93,نحوه انتخاب رشته كارشناسي ارشد,نحوه انتخاب رشته کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد 92,نحوه انتخاب رشته کارشناسی ارشد 94,نحوه انتخاب رشته کارشناسی ارشد آزاد,نحوه انتخاب رشته کارشناسی ارشد عمران, نویسنده : استخدام کار blogiham بازدید : 231 تاريخ : جمعه 16 مهر 1395 ساعت: 11:21